Gotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasjąGotowanie z pasją

Jako zwycięzcy kwartalnej bitwy w konkursie na Kulinarny Blog Roku 2013  trafiliśmy do TVN i wystąpiliśmy na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Poniżej przedstawiamy zdjęcia zza kulis, jakie udało się wykonać  Grześkowi w wolnych chwilach – a  było ich mało, gdyż aktywnie  uczestniczył w gotowaniu ręka w rękę z Anią Starmach znaną m.in. z  programu Master Chef, w którym była jurorką.  Jakie wrażenia z wystąpienia? Rewelacyjne!!! Przy programie pracuje grupa fantastycznych ludzi, których, na co dzień  nie widać, a którzy odpowiadają za jego powodzenie i im na pewno należą  się od nas podziękowania za pomoc. Na kilku zdjęciach można zobaczyć moje przerażenie (były użyte środki  wsparcia dla ukojenia nerwów) i taka mina wynikała jedynie ze skupienia  i przejęcia tym, czy zdążymy z wszystkim na czas – udało się. Grzesiek  natomiast przejawiał totalne wyluzowanie (co widać w jego oczach na  zdjęciach – jakiś szelmowski uśmiech tli się w nich), co dobrze wpływało  na nasze samopoczucie. Powiem tak: sama przyjemność taki program na żywo  – a o kamerach zapomina się po 3 minutach i tylko w głowie tlił się lęk  o czas gotowania; jednak już przed drugim wejściem z trzech byliśmy  pewni, że wszystko będzie na czas i zaprezentujemy wszystkie nasze dania  na żywo podczas trzeciego wejścia (tak też się stało). W związku z tym  przy kolejnym razie (o ile będzie) na pewno będziemy się czuli się już  jak u siebie ;) Zaprezentowaliśmy danie, dzięki któremu znaleźliśmy się programie czyli  tarte pieczarkową z kaszą gryczaną (nomem omen mamy za nią 3 miejsce w  konkursie Kulinarny Blog Roku 2013, ciekawostka jest taka że zdjęcie do  tej tarty pochodzi z pierwszej sesji na nasz blog): http://gotowaniezpasja.pl/tarty/7-tarta-pieczarkowa-z-kasza-gryczana-oraz-bialym-serem-i-natka-pietruszki  i uzupełniliśmy to o dwa kolejne przepisy (taką prośbę z TVN  dostaliśmy, więc mogliśmy tylko się zgodzić) i wybraliśmy sałatkę z  grejpfrutem i pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili: http://gotowaniezpasja.pl/salatki/85-salatka-z-grejpfrutem-pomarancza-krewetkami-fenkulem-i-chili  oraz naszą ulubioną zupę – krem z pietruszki i jabłek z chipsami  pietruszkowymi oraz piklami z rzodkiewki: http://gotowaniezpasja.pl/zupy/31-krem-z-pietruszki-i-jablek-z-chipsami-pietruszkowymi-oraz-piklami-z-rzodkiewki   Czy były minusy? Tylko jeden i to malutki, a mianowicie po wszystkim  nie mogliśmy zmyć podkładu, jakim nas posmarowali ;) a reszta to same  pozytywne wrażenia. Ach aż chce się ich więcej…Jako zwycięzcy kwartalnej bitwy w konkursie na Kulinarny Blog Roku 2013 trafiliśmy do TVN i wystąpiliśmy na żywo w programie Dzień Dobry TVN. Poniżej przedstawiamy zdjęcia zza kulis, jakie udało się wykonać Grześkowi w wolnych chwilach – a  było ich mało, gdyż aktywnie uczestniczył w gotowaniu ręka w rękę z Anią Starmach znaną m.in. z programu Master Chef, w którym była jurorką.

Jakie wrażenia z wystąpienia?

Rewelacyjne!!!

Przy programie pracuje grupa fantastycznych ludzi, których, na co dzień nie widać, a którzy odpowiadają za jego powodzenie i im na pewno należą się od nas podziękowania za pomoc. Na kilku zdjęciach można zobaczyć moje przerażenie (były użyte środki wsparcia dla ukojenia nerwów) i taka mina wynikała jedynie ze skupienia i przejęcia tym, czy zdążymy z wszystkim na czas – udało się. Grzesiek natomiast przejawiał totalne wyluzowanie (co widać w jego oczach na zdjęciach – jakiś szelmowski uśmiech tli się w nich), co dobrze wpływało na nasze samopoczucie. Powiem tak: sama przyjemność taki program na żywo – a o kamerach zapomina się po 3 minutach i tylko w głowie tlił się lęk o czas gotowania; jednak już przed drugim wejściem z trzech byliśmy pewni, że wszystko będzie na czas i zaprezentujemy wszystkie nasze dania na żywo podczas trzeciego wejścia (tak też się stało). W związku z tym przy kolejnym razie (o ile będzie) na pewno będziemy się czuli się już jak u siebie ;) Zaprezentowaliśmy danie, dzięki któremu znaleźliśmy się programie czyli tarte pieczarkową z kaszą gryczaną (nomem omen mamy za nią 3 miejsce w konkursie Kulinarny Blog Roku 2013, ciekawostka jest taka że zdjęcie do tej tarty pochodzi z pierwszej sesji na nasz blog):
http://gotowaniezpasja.pl/tarty/7-tarta-pieczarkowa-z-kasza-gryczana-oraz-bialym-serem-i-natka-pietruszki

i uzupełniliśmy to o dwa kolejne przepisy (taką prośbę z TVN dostaliśmy, więc mogliśmy tylko się zgodzić) i wybraliśmy sałatkę z grejpfrutem i pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili:
http://gotowaniezpasja.pl/salatki/85-salatka-z-grejpfrutem-pomarancza-krewetkami-fenkulem-i-chili

oraz naszą ulubioną zupę – krem z pietruszki i jabłek z chipsami pietruszkowymi oraz piklami z rzodkiewki:
http://gotowaniezpasja.pl/zupy/31-krem-z-pietruszki-i-jablek-z-chipsami-pietruszkowymi-oraz-piklami-z-rzodkiewki

Czy były minusy? Tylko jeden i to malutki, a mianowicie po wszystkim nie mogliśmy zmyć podkładu, jakim nas posmarowali ;) a reszta to same pozytywne wrażenia. Ach aż chce się ich więcej…

Jeśli nie mieliście okazji zobaczyć na żywo :)

 

ddtvn ddtvn ddtvn
ddtvn ddtvn ddtvn
ddtvn ddtvn ddtvn
ddtvn ddtvn ddtvn
ddtvn ddtvn